Mariska Lucas

Fysiotherapeut

Mijn naam is Mariska Lucas. In 2014 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam. 

Direct na mijn afstuderen ben ik naar München verhuisd, waar ik twee jaar gewoond en gewerkt heb. Mijn eerste jaar ben ik werkzaam geweest in een particuliere praktijk in het centrum van München. Hier zag ik voornamelijk mensen met nek- en lage rugklachten. Het tweede jaar ben ik in een ziekenhuis/revalidatie centrum net buiten München werkzaam geweest. Hier heb ik voornamelijk mensen met MS, een prothese, een hersenbloeding en hartproblemen behandeld. Na twee jaar in Duitsland gewoond en gewerkt te hebben, heb ik besloten om weer terug naar Nederland te gaan. 

Hier werk ik sinds maart 2016 bij Van Loo & Veerhoek Paramedische & Revalidatiecentra. U kunt mij op de maandag, de dinsdagmiddag, de woensdag en de donderdagmiddag in Wemeldinge vinden. Tevens kunt u mij op de dinsdag- en de donderdagochtend in Kortgene vinden. 

Naast mijn opleiding tot algeheel fysiotherapeut heb ik in 2016 en 2017 twee cursussen op het gebied van fysiotherapie bij ouderen gevolgd. In deze cursussen heb ik geleerd om met kwetsbare ouderen te werken, trainingsprogramma’s voor ouderen op te zetten en diverse aandoeningen die met ouderdom te maken hebben te behandelen. Tevens ga ik in het najaar van 2018 de cursus Neurorevalidatie en de cursus revalidatie bij COPD en Astma volgen. In het voorjaar van 2019 zal ik tevens de cursus hartrevalidatie gaan volgen. 

Ik ben op het moment woonachtig op het eiland Goeree-Overflakkee. Hier woon ik samen met mijn drie konijnen. In mijn vrije tijd wandel en fiets ik graag. Ik ben tevens graag in de natuur en geniet van al het moois wat de natuur ons kan bieden. 

Opleidingen en cursussen

  • Fysiotherapie Hogeschool Rotterdam
  • Fysiotherapie bij Ouderen
  • Neurorevalidatie (start najaar 2018)
  • COPD en Astma (start najaar 2018)
  • Hartrevalidatie (start 2019)

Specialisaties 

  • Fysiotherapie bij ouderen